קרדיט צילום: הדבש של עידו, קלחים

מרבית מהנטיעות יתבצעו השנה בשטחים החקלאיים שנפגעו מהלחימה בעוטף ישראל

בט"ו בשבט הקרוב חלק ניכר מהנטיעות הצוּפָנִיִות יתבצעו בסמוך לשטחי חקלאות רבים בעוטף ישראל, בגבולות המדינה בצפון ובדרום, באזורים שנפגעו מהלחימה, זאת במסגרת פרויקט רחב היקף שמקיימות קק"ל ומועצת הדבש- לנטיעת כ-45 אלף עצים ושיחים צוּפָנִיִים ברחבי הארץ, במטרה להציל את דבורת הדבש הנמצאת בסכנת הכחדה. תופעת היעלמות הדבורים מתרחבת משנה לשנה בעולם, ויוצרת חשש לעתיד ייצור מזון מן הצומח, מאחר ודבורת הדבש הינה המאביקה (מפרה) המרכזית בטבע האחראית להאבקת 80% מהיקף הגידולים החקלאיים בעולם.

הסיבה העיקרית הנחקרת לתופעת היעלמות הדבורים, הינה מחסור במזון לדבורים, כלומר- צוף פרחים, הנובעת, בין היתר, ממשבר האקלים ואירועי קיצון המשפיעים על הפריחות, לצד מגמות עיור וצמצום האזורים החקלאיים- ולכן מקיימות קק"ל ומועצת הדבש- פרויקט רחב היקף לנטיעת כ-45 אלפי עצים ושיחים צוּפָנִיִים ברחבי הארץ, במטרה לתת מענה להתמעטות צמחי הצוף, המהווים מזון עיקרי לדבורת הדבש ולהרחבת מגמת הפריחה, לאביב המאוחר, לקיץ ולסתיו בהם אין פריחה בצמחייה הטבעית.

במסגרת הפרויקט מגדלת קק"ל מדי שנה עבור הדבוראים, עשרות אלפי שתילי עצים ושיחים צופניים, שניטעים ברחבי הארץ בשיתוף הדבוראים (מגדלי הדבורים) היושבים בגבולות המדינה. כמו כן, מארגנות מועצת הדבש וקק"ל נטיעות בפרויקטים לאומיים.

חגי יבלוביץ, מנהל מדור הזרעים בקרן קיימת לישראל: "קק"ל מגבירה את שיתוף הפעולה עם מועצת הדבש על מנת לחזק את פריחת העצים הצופניים למזון עבור דבורת הדבש במהלך כל השנה, ובכדי להפוך את המדינה לירוקה יותר. תהליך החלוקה של השתילים נעשה בשיתוף פעולה מלא עם מועצת הדבש והדבוראים ובשנים האחרונות נעשה תהליך של דיוק וייעול התהליך במטרה לסייע לדבוראים ולענף הדבש ובו בזמן לקבל את כל שרותי המערכת שנותנים לנו העצים כגון קיבוע פחמן, יצירת חמצן, שמירה על הקרקע מסחף ומפלישות בית גידול לבע"ח ועוד".

אופי רייך, מנכ"ל מועצת הדבש מברך על הפרויקט החשוב: "השנה הדבר חשוב מאין כמותו בשל הצורך לשמר את ענף החקלאות וייצור המזון לתושבי ישראל, ולהפריח מחדש את שטחי החקלאות בצפון ובדרום. במועצת הדבש פועלים באופן רצוף באיתור שטחים נוספים מתאימים לנטיעה בישראל, במטרה להגביר את אספקת מקורות הצוף עבור דבורת הדבש אשר הינה המאביקה המרכזית בטבע ולכן קיימת חשיבות עליונה להתגייסות כוללת של כלל הגופים בישראל לטובת נטיעות צופניות. אני מברך את קק"ל על התגייסותה ארוכת השנים למען ענף הדבש והדבורים בקיום נטיעות צופניות, ואת קהילות היישובים והמוסדות, שהתגייסו לפרויקט בשיתוף הדבוראים".

מנתוני 'מועצת הדבש': בישראל מאות דבוראים המטפלים בעשרות אלפי כוורות הפזורות באלפי נקודות מרעה צופני ברחבי הארץ כאשר כ-80,000 כוורות מאביקות גידולים חקלאיים של פירות וירקות. ערך האבקת הדבורים לתל"ג החקלאי בישראל עומד על כ-4 מיליארד שקלים בשנה.

קרדיט צילום: הדבש של עידו, קלחים

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here