לאחר שבעונה הקודמת פגעי מזג אוויר וחמסינים פגעו ביבולים, עומדת פתיחת עונת האבוקדו בסימן התאוששות ומסמנת יעדי שיווק נוספים מעבר לים
• השבוע תקיים "חקלאי גרנות" את הכנס השנתי שלה בהשתתפות גורמים רבים מענף החקלאות הישראלי
"חקלאי גרנות", חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, הנמצאת בבעלותם של החקלאים מהקיבוצים והמושבים החברים בתאגיד גרנות, פותחת את עונת האבוקדו בישראל ותחל לשווק אבוקדו של מגדליה לרשתות המזון והשווקים הסיטונאים. בחברה צופים גידול של 20% ביצוא האבוקדו מישראל בשנה הנוכחית, וזאת לאחר שבעונה החולפות הענף חווה ירידה בהיקפי הייצוא.
לדברי גיורא מרום, מנכ"ל חקלאי גרנות, רוב האבוקדו הישראלי נשלח לרשתות מזון מובילות לפי תוכניות סגורות מראש לכל תקופת השיווק, ללקוחות שמחכים לפרי, אוהבים אותו, מעריכים אותו ואת האיכות הישראלית ואת יכולת המגדלים הישראלים לעמוד בדרישות ובתקנים הכי מחמירים שזה כולל דרישות לגבי אופן הגידול, המימד החברתי והתעסוקתי, חומרי האריזה ואופן האריזה והטיפול בפרי לכל אורך שרשרת הערך.
גרנות מעבדת כ-35,000 דונם מטעי אבוקדו ונחשבת למשווקת האבוקדו הגדולה בישראל, מדווחת על גידול בביקוש בשווקי אירופה ורוסיה. בשנת 2022 עמד יצוא האבוקדו על 25 אלף טונות, הרי שב-2023 יצמח ההיקף לכ-30 אלף טונות. העונה כבר נפתחה במלך אוגוסט עם שיווק זן הגליל אולם במהלך ספטמבר יחל קטיף ושיווק של זן האטינגר, הנחשב לזן המבוקש ביותר ע"י הצרכנים הישראלים, וצפוי להישאר בשוק עד לחודש ינואר. לאחר מכן תשווק גרנות בשוק המקומי גם אבוקדו מסוג, פינקרטון, ארד, פוארטה האס וריד, את האבוקדו תשווק גרנות תחת מותג "אבוקדו גרנות", באריזות רשת ממותגות של 2 קילו, עם חבק ממותג עם תמונות מתחלפות של החקלאים המגדלים, וכן בתפזורת.
אבוקדו גרנות מגודל על ידי החקלאים הישראלים החברים בגרנות ומגיע לבית האריזה של גרנות, הנחשב לגדול ולמתקדם ביותר בישראל, מהמטעים הפרוסים לכל אורך השפלה התיכונה, מקיבוץ נחשונים ועד לקיבוצי חוף הכרמל. מערך ההפצה של התוצרת החקלאית לשווקים ולרשתות השיווק ברחבי הארץ מבוצעת על ידי התנועה עמק חפר, שבבעלות גרנות. בית האריזה גרנות עובד תחת כשרות הרב אפרתי. כמו כן משווק אבוקדו תחת כשרות בד"צ עדה חרדית.